EN
 

UPDATE 15 maart 2021:

+/- 100 Short Stay kamers beschikbaar per direct

De Universiteit van Amsterdam (UvA) & Hogeschool van Amsterdam (HvA)  heeft De Key gevraagd om een voorraad kamers die jaarlijks gereserveerd zijn voor 1e jaars internationale studenten, beschikbaar te stellen voor een bredere groep studenten. Deze 'Short Stay' kamers zijn gestoffeerd en gemeubiliseerd en kunnen voor maximaal 6 maanden worden gehuurd.

Voor wie? Studenten die voltijd studeren in Amsterdam, alle nationaliteiten, die reeds in Nederland woonachtig zijn of daar buiten en geholpen zijn met tijdelijke huisvesting.

 

 • Zowel voltijd studenten van UvA/HvA, als studenten van andere Onderwijsinstellingen in Amsterdam.
 • Het betreft een contract voor bepaalde tijd met vooraf bepaalde start en einddatum. Niet te verlengen.
 • Contracten zijn voor een maximum duur van 6 maanden en opzegbaar - maand opzegtermijn. 
 • Het is niet mogelijk om te bezichtigen. Bij Short Stay boek je de kamer op basis van de informatie die is geadverteerd. 
 • In onze App is aanvullende informatie te vinden over alle studentencomplexen bij Short Stay - inventaris lijst van kamer.
 • Bij het boeken van een kamer in onze Short Stay Facility is een credit card nodig voor betalen van eerste nota. Hoeft niet op naam huurder/kandidaat te staan. Maandelijkse betaling kan met iDeal.
 • Eerste nota bestaat uit 1+ maand huur, borgsom en administratiekosten (incl. welkomstpakket met o.a. beddengoed).

Locaties

 • H. Cleyndertweg - tot 14 augustus 2021
 • Fraijlemaborg - (zelfstandig & onzelfstandig) - tot 1 juli 2021
 • Maassluisstraat (zelfstandig) - tot 13 augustus 2021
 • Prinsengracht - tot 1 juli 2021
 • Rode Kruislaan - tot 14 augustus 2021
 • Zuiderzeeweg (zelfstandig) - tot 14 augustus 2021

 

Aanmelding verloopt via de UvA & HvA middels een formulier - klik op een van onderstaande linken die passend is voor jouw situatie.

 

Nederlands UvA & andere onderwijsinstellingen

https://student.uva.nl/veelgestelde-vragen/wonen-in-amsterdam-en-uva-kameractie/wonen-in-amsterdam-en-uva-kameractie.html

Nederlands HvA

https://www.hva.nl/praktisch/studiekiezers/hva-breed/communicatie/wonen-in-amsterdam/andere-mogelijkheden/tijdelijke-kamers.html

English UvA or other Universities

https://www.uva.nl/en/education/practical-information/housing/students-starting-spring-semester-2021.html

English AUAS (HvA)

https://www.amsterdamuas.com/practical-matters/prospective-students/auas/student-affairs/housing/application-procedure-spring-2021-bachelor/application-procedure-steps.html

 

Met aanmelding heb je kans op tijdelijke huisvesting bij De Key - zolang de voorraad strekt.

Aanmelding geeft geen garantie op een kamer.

We raden je aan om ook via StudentenWoningWeb & ROOM te blijven reageren op het kameraanbod voor 'niet gemeubileerde & gestoffeerde kamers' waarbij campuscontracten worden afgesloten voor langere duur.

 


Update 6 Juli 2020:

Ben je een 'Short Stay' kamer gaan huren bij De Key? 

Ga dan naar deze link 'huidige bewoner' of download de app De Key Short Stay Student - hier vind je alle informatie over het wooncomplex en de voorzieningen.

Dit is jouw gids van begin tot einde van je huurovereenkomst. En lees je bijvoorbeeld accommodatie informatie & instructies waar je sleutels kunt ophalen of hoe de kamer te verlaten bij huureinde.

 

Andere kamer gevonden, en wil je opzeggen?*

Wanneer je via StudentenWoningWeb bij ons een Short Stay kamer huurt met een Nederlands contract. Dan heb je een maand opzegtermijn en is goedkeuring van Universiteit niet nodig. 

*Short Stay kamers die via de Universiteit zijn aangeboden aan internationale studenten zijn niet opzegbaar en hebben wel goedkeuring nodig. 

Stuur een e-mail naar info@dekey.nl met het verzoek je huurovereenkomst op te willen zeggen en vermeld daarin je naam, kamer adres en per welke datum je de overeenkomst wenst te beëindigen.

Je kunt een bevestiging-reactie verwachten binnen 3-5 werkdagen. 

Voor instructies waar je sleutels kan inleveren en hoe de Short Stay kamer op te leveren, lees daarvoor de 'departure information' van jouw accommodatie in de App via de home-page (current tenant/huidige huurder)

 

Verlenging huidige kamer 'contract bepaalde tijd met huureinde 25-01-2021' niet mogelijk. 

Door de Covid-19 situatie heeft de UvA tijdelijke verhuur aan niet-internationale studenten toegestaan in de zomer van 2020. Verlengen van de overeenkomst voor bepaalde tijd is niet mogelijk. Na jouw huureinde word de kamer weer in gebruik genomen door een internationale student (of andere NLse student met een nieuw contract).

 

Wij raden je aan tijdig op zoek te gaan naar vervangende woonruimte via StudentenWoningWeb en andere platforms. De Key kan je geen voorrangs positie verlenen op een nieuwe kamer.